Burgemeester Posthumus overhandigt sleutel aan politie

Op donderdag 14 januari heeft burgemeester Posthumus de politie officieel welkom geheten in ‘zijn’ gemeentehuis. De politie beschikt nu over een eigen ruimte in het gemeentehuis aan de Middenhof. In dit zogeheten politiesteunpunt kunnen inwoners van de gemeente Koggenland en omgeving op afspraak in gesprek met de politie, bijvoorbeeld met de wijkagent. Inwoners kunnen van deze extra service gebruik maken door vooraf te bellen met 0900-8844.

 

Politie dichtbij onze inwoners

Burgemeester Posthumus over het nieuwe politiesteunpunt in De Goorn:

“Ik vind het belangrijk dat de politie dichtbij onze inwoners staat. Met dit steunpunt in ons gemeentehuis wordt de politie nog beter zichtbaar en toegankelijk. En dat komt de veiligheid en de samenwerking met de gemeente en onze inwoners alleen maar ten goede.”

In gesprek met de wijkagent

De politie is hard bezig om de dienstverlening naar burgers te optimaliseren. Het uitgangspunt daarbij is politie dichtbij waar nodig, en altijd bereikbaar. Daarbij willen we onze dienstverlening zoveel mogelijk aan laten sluiten op de wensen van burgers en bestuur. Bewoners die graag in gesprek willen met de politie, kunnen via het telefoonnummer 0900-8844 op elk gewenst tijdstip een afspraak maken. Er zijn meerdere mogelijkheden waar dit gesprek kan plaatsvinden. Dit kan vanaf 1 december op het gemeentehuis aan de Middenhof 2, op het politiebureau in Heerhugowaard of Hoorn, op een andere gewenste plek, of in specifieke gevallen ook bij de mensen thuis.

Aangifte doen: op afspraak

De mogelijkheden om aangifte te doen zijn de afgelopen jaren uitgebreid met de telefonische aangifte, aangifte via internet www.politie.nl, aangifte op bureau, en via 3D-aangifteloketten. De politie kan ook bij specifieke aangiften, zoals bij woninginbraken, bij mensen thuis een aangifte opnemen. Het makkelijkst kunt u bellen met 0900-8844 zodat u samen met de politiemedewerker bepaalt op welke manier, welke datum en locatie u het beste uitkomt om aangifte te doen.

Vragen? Voor meer informatie kunt u bellen met het algemene politienummer 0900-8844 en vragen naar de politie in Koggenland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *